Dijitalleşme, Şirketlerde Koronavirüs ile mi Başlayacak?

Covid-19 virüsünün ciddi bir şekilde tüm dünyayı etkilemesiyle birlikte şirketler için dijitalleşme konusu eskiye göre çok daha fazla önem kazandı. Bunun sebebi ise şirketlerin karantina döneminde çalışanları, tedarikçileri ve müşterileriyle girdikleri etkileşimde yaşanan değişimleri ve sonuçları çok daha net biçimde görmeye başlamaları oldu. Tüm dünyada yaşanan bu zorlu süreç, şirketlere iş süreçleri konusunda neden hızla dijitalleşme adımları atmaları gerektiğini göstermeye başladı.

Teknoloji kapasitesini ve yatırımlarını dijitale çevirebilen işletmeler, salgının etkisini hafifletebilecek ve şirketlerini kısa ve uzun vadede başarıyla yönetebilecek.

Bu nasıl bir test?

Birçok şirket virüsün yayılmasını durdurmak için evden çalışmaya başladı. İdeal dijital dünyada bunun bir işletme üzerindeki etkisi minimum olmalı, bu süreç şirkete zarar vermediği gibi faydasına olmalıdır.

İşletmelerin bu dönemde ekonomik tehditlere ve zorluklara rağmen sadece müşterileriyle olan süreçlerini yeniden tasarlamaları değil, aynı zamanda iç iletişim ve işbirliği süreçlerini de yeniden tasarlamaları gerekiyor. Uzaktan çalışma talebinin artmasıyla, çalışanların ”normalde” alışkın oldukları ortama benzer sistemlerin dijital araçların kullanımı yoluyla taklit edilmesi büyük önem arz ediyor. Bu dijitalleşme araçlarını aşağıdaki makalemizden okuyabilirsiniz:

Uzaktan çalışmak için faydalı dijital araçlar: https://www.netuce.com/uzaktan-calisma-konusunda-faydali-5-dijital-arac/

laptop karantina dönemi evde

Dijitalleşmiş bir kuruluş halini almak, iş süreçlerinin tamamen yeniden yapılandırılmasını gerektirmez. Çoğu şirketin -dijital araçlara zaten sahip olduğu için- sadece iş süreçlerini yeniden kurgulaması gerekmektedir.

Uzaktan çalışan şirketlerin sayısındaki büyük artış ve piyasa talebinin salgın bittikten sonra da dijitalleşen şirketlere doğru yönelecek olması IT sistemlerinin şimdiden hazırlanmaya başlanması gerektiğini gösteriyor.

Virüs yayılmaya devam ettikçe ne yazık ki ekonomik göstergeler de negatif yönde değişiyor. Düzinelerce büyük ölçekli kuruluş, finansal hedeflerine ulaşmayacaklarını duyurmaya başladı. Bu düşüş bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

Örgütlerin imkansızı mümkün kılmak için kendilerini rahatlık alanlarından çıkarmaları ve uygun teknoloji ve dijital çözümleri tamamen benimsemeleri gerekiyor.

çocuk ekran karantina

Evet, koronavirüs bizi karantinaya almaktan çok daha fazlasını yaptı; global olarak ne kadar bağlı olduğumuzu, dünyanın dijitalleşme adımlarını daha sık atması gerektiğini, ailelerimizle yan yana oturduğumuzda birbirimizi nasıl anlayabileceğimizi, pazara ya da fiziksel olarak işe gitmemize gerek kalmadan işlerimizi nasıl çözülebileceğimizi bizlere hatırlattı ve öğretti.

Gelişmelerden Haberdar OlunBültenimize kayıt olun

Netuce olarak dijital dönüşüm, yazılım dünyası, dijital pazarlama, yerel iç görüler ve parlak fikirler üzerinde bültenler paylaşıyoruz. En yeni gelişmeleri güncel içerikleriyle takip etmek için bültenimize kayıt olun.