Uzaktan Çalışma Konusunda Faydalı 5 Dijital Araç

Covid 19 sadece toplumsal yaşamı değil, çalışma hayatındaki alışkanlıklarımızı da baştan sona değiştirmeye hazırlanıyor. Bugüne kadar uzaktan çalışma pratiğine sahip olmayan birçok şirket artık bununla mücadele etmesi gerektiğini değil, bu durumu bir fırsat olarak görerek dijitalleşmesi gerektiğini fark ediyor. Bunu fark ettikçe de en iyi dijital araçlar konusunda araştırmalar yapıyor. İşte bu noktada bugün bizler uzakta çalışma konusunda uzun zamandır kullandığımız ve çok faydasını gördüğümüz dijital araçları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Amacımız, kendi kullandığımız ve memnun kaldığımız araçları bu yolculuğa yeni çıkmış kişilere ve şirketlere önererek onlara yardımcı olmak.

Uzaktan çalışma konusunda genellikler ekiple olan işbirliği, ofis içi kültür, dikkat dağınıklığı gibi konular problem oluyor… Peki, koronavirüs salgını sırasında evden nasıl etkili bir şekilde çalışabilir, ekibinizle ve müşterilerinizle işbirliği kurabilirsiniz?

İşte karşınızda evden çalışma sürecinde daha çok sevmeye başladığımız en iyi dijital araçlardan bazıları:

1. İletişim için: Slack

Slack logo

Konu evden çalışma olunca en büyük sorun genellikle işbirliği ve iletişim konusunda oluyor. En iyi anlık mesajlaşma uygulamalarından biridir. Birçok şirket, freelancer uzaktan çalışma söz konusu olduğunda insanlarla iletişim kurarken Slack kullanıyor.

Uygulama; ekip üyeleri, departmanlar ve tüm organizasyon arasında kesintisiz iletişim sağlayan sanal bir ofis görevi görüyor. Örneğin, bir proje üzerinde çalışırken, ortak çalışanlar veya ekibinizle ilgili anında geri bildirimler alabilirsiniz.

Slack dışında birçok iletişim uygulaması bulunuyor:

  • Google Chat
  • Microsoft Teams
  • Skype
  • Flock
  • Wire

2. Video Konferans: Google Meet

Evden çalışma konusunda her gün hayatımıza yeni şeylerin daha fazla dahil olmaya başladığı şu günlerde ikinci sıradaki başlığımız: video konferans. Bu konuda biz genellikle Google Chat kullanıyoruz. Fakat son günlerde sık biçimde Zoom da kullanmaya başladık. Zoom’un güzelliği herkesin kullanabiliyor olması ve toplantı başlatma özelliği. Eksik tarafı ise süre sınırının olması. Zoom ile ilgili yazımı şu linkten okuyabilirsiniz: https://www.netuce.com/zoom-uygulamasi-kullananlarin-bilmesi-gerekenler/

Herkesin başka bir video konferans uygulaması kullandığı bugünlere kişisel verileriniz ve güvenlilik özelliklerini incelemeyi unutmayın.

Kullanabileceğiniz diğer uygulamalar:

  • join.me
  • GoToMeeting
  • BlueJeans
  • Cisco Webex Meetings

3. Proje Yönetimi ve Verimlilik: Ecra İş Takip Sistemi

Ecra iş takip sistemi, tamamen Türk yazılımcılar tarafından hazırlanmış bir altyapıyı kullanan, akıllı telefonlar ve tabletler de dahil olmak üzere tüm platformlarda çalışan ideal proje yönetimi ve üretkenlik araçlarından birisidir. Uzaktan çalışma konusunda birçok markaya katkı sağlamıştır.

Kullanabileceğiniz diğer dijital araçlar

  1. Jira
  2. Asana
  3. Google Sheets and Excel
  4. Basecamp

4. Zaman Yönetimi: Jira

Konu ister uzaktan çalışma olsun ister iş yerinde, daha verimli ve üretken olmanın tek yolu zamanı doğru yönetmektir. Öyleyse kendimize soralım, deadline’ları tutturamıyorsak zaman yönetiminde bir hata yapıyor olabilir miyiz?

Biz zaman yönetimini sağlamak adına Jira uygulamasını kullanıyoruz. Jira, ideal çalışma saatlerimizi belirlememizi ve ona bağlı kalmamızı sağlayan kullanımı kolay bir zaman izleme raporlama aracı. Sadece bu kadar sınırlı değil. Ekip arkadaşlarımızın işlerini görmemizi ve işler üzerinden konuşabilmemizi de sağlıyor. Ayrıca uygulama üzerinde dosya transferi de mümkün.

Günlük çalışabilmemizi ve zamanı verimli kullanabilmemize izin veren bir görüntüye sahip.

Kullanabileceğiniz diğer dijital araçlar:

  1. FreshBooks
  2. Hubstaff
  3. DeskTime
  4. Paymo
  5. RescueTime
  6. Everhour

5. Ortak çalışma ve dosya paylaşımı: Google Drive

Bu konuda tartışmasız en sevdiğimiz ve kullandığımız uygulama tabii ki: Google Drive. Bu platform, dünyanın her yerinden belge ve verileri tek bir yerde oluşturmanıza, depolamanıza ve paylaşmanıza uzaktan çalışma olanak tanıyor.

Tek bir Google hesabıyla Drive, E-Tablolar, Dokümanlar, Slayt ve diğer tüm Google ürünlerine erişebiliyorsunuz. Dahası, 15 gb’lık ücretsiz bir depolama alanı da veriyor kullanıcılarına.

Bununla birlikte, Google Drive’a aşağıdakileri içeren birçok alternatif vardır:

  1. Dropbox
  2. OneDrive
  3. Sync
  4. pCloud
  5. Canto DAM

COVID-19 birçok insanı evden çalışma mecburiyetine soktu. Ölümcül virüs hala tüm dünyanın gündeminin en önemli konusu. Bu süreç devam ederse -ki öyle görünüyor- daha fazla insan evden çalışma sistemine geçebilir.

Bu yeni yaşam tarzına uyum sağlama noktasından birçok insan zorluklar yaşayabilir. Bu nedenle, bu makalede listelediğimiz dijital araçlar, ekip üyelerinizle birlikte daha uyumlu ve verimli bir şekilde çalışmanıza, projelerde işbirliği yapmanıza ve üretiminizi artırmanıza yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki listeye eklemek istediğiniz başkaaraçlar varsa bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Gelişmelerden Haberdar OlunBültenimize kayıt olun

Netuce olarak dijital dönüşüm, yazılım dünyası, dijital pazarlama, yerel iç görüler ve parlak fikirler üzerinde bültenler paylaşıyoruz. En yeni gelişmeleri güncel içerikleriyle takip etmek için bültenimize kayıt olun.